Foto: Johan van der Geest

SDO valt van haar troon na nederlaag

  Sport

BUSSUM - Slechts een week heeft SDO kunnen genieten van haar 'koploperschap'. De Bussumse hoofdklasser maakte afgelopen weekend een duikeling op de ranglijst na een 3-1 nederlaag tegen laagvlieger Be Quick 1887. 

Aan de vechtlust van SDO lag het afgelopen weekend geen moment. Meteen na de aftrap opende SDO de jacht op het eerste doelpunt en kreeg het daarmee al snel een paar goede kansen. Het ontbrak de ploeg aan wat geluk. Koud op het veld schoot Desley Groenewegen maar net over, even later zorgde Glenn Hemmers voor problemen aan de kant van de tegenstander. Doelpunten bleven achterwege. 

Het was Be Quick dat na een half uur, toch wat onverwacht, op voorsprong kon komen.

Na de rust bleef SDO jagen op doelpunten, maar echt grote kansen bleven achterwege. Er werd pas gescoord nadat Be Quick met een ondertal stond na een rode kaart. SDO voerde de druk op en Jesse van Huisstede scoorde meteen. De weg leek open voor meer Bussumse doelpunten. SDO bleef de druk opvoeren, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg. Be Quick benutte dat perfect. Nadat Be Quick de 2-1 maakte, lukte het SDO niet meer om een vuist te maken. Het werd nog, een beetje geflatteerd, 3-1. 

SDO zakt na afgelopen weekend naar de vierde plaats van het klassement. Schrale troost: het verschil met de koploper bedraagt slechts drie punten. 

Meer berichten