Samen lopen op de baan, maar ook in het bos.
Samen lopen op de baan, maar ook in het bos.

Bussumse Tempo AV start weer met Start to Run

  Sport

BUSSUM - Tempo AV start op zaterdag 2 maart weer met een 7-weekse cursus waarin deelnemers in groepsverband leren hardlopen. De cursus wordt al jaren gegeven en is erg succesvol, omdat volgens deze Bussumse vereniging iedereen een hardloper kan zijn.

Concreet doel
Start to Run is een landelijk programma waarbij wordt toegewerkt naar een concreet doel: ongeveer 25 minuten achter elkaar kunnen hardlopen met de juiste techniek. Een basisconditie is niet vereist, dus echt iedereen kan meedoen. De vereniging legt uit wat de vele voordelen zijn: "Een gezond lijf, fris gezicht, goed gevoel en enthousiaste trainingsmaatjes: dat is wat wij bieden."

Plezier
Met de juiste techniek hardlopen voorkomt blessures en vergroot het plezier. Daarom past Tempo AV de technieken van Bewust Hardlopen toe, waarbij ieders individuele manier van hardlopen het uitgangspunt is."

Begeleiding op maat
De Start to Run-methode heeft zich inmiddels ruim bewezen. Deze groep van beginnende hardlopers wordt enthousiast gemaakt door de trainers die iedereen op maat begeleiden. De training is altijd op zaterdag in de omgeving van de vereniging en gaat vaak over de heide of het bos.

Tempo AV houdt 27 februari een informatieavond in hun kantine op Sportpark Zuid aan de Voormeulenlaan in Bussum. Of kijk op de website.

Meer berichten