SDO terug aan kop na hard werken tegen AWC

BUSSUM - SDO heeft de eerste plaats van de hoofdklasse heroverd. De Bussumse voetballers wonnen afgelopen weekend met 0-2 van AWC en profiteerden daarmee van de nederlaag van koploper RKVZC tegen Hoogeveen.

SDO moest knokken voor de punten tegen AWC en had zeker het eerste deel van de eerste helft problemen. AWC startte sterk en kreeg een paar goede kansen. Het was dat SDO-keeper Dion Thomas met een paar knappe saves de nul kon houden. Na het eerste deel van de eerste helft werd SDO wat beter en kon de ploeg de druk opvoeren. Dat leverde al snel wat kansen op.

Pas na rust kon SDO de druk naar voren ook belonen met doelpunten. Na een paar losse flodders van onder meer Joost Heerschop en Theo Visser was het na meer dan een uur voetballen raak. Na een voorzet van Roy van Essen op Theo Visser kon Joost Heerschop de score openen.

Na de eerste goal bleef SDO aanvallen. Dat zorgde ervoor dat AWC ook ruimte kreeg om voor gevaar te zorgen. Dat leverde de ploeg kansen op, ook al kon keeper Thomas wederom goed redden. Vlak voor de slotfase stelde SDO de zege zeker door een doelpunt van Theo Visser.