Sterker SDO doet goede zaken

BUSSUM - Een sterk SDO heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan op jacht naar de afgelopen week verloren plek als koploper. De Bussumers wonnen met 3-1 van naaste concurrent DEM. Daarmee houdt SDO als nummer twee koers achter de nieuwe koploper RKZVC.

SDO startte voortvarend en kon koud op het veld al meteen op voorsprong komen. Nadat Desley Groenewegen een verkeerde pass onderschepte, werd Jesse van Huisstede weggestuurd om met een hard schot de score te openen. SDO kreeg daarna veel meer kansen: de achterhoede van DEM bleek zwak. Daar stond wel tegenover dat de aanvallers van DEM wel snel en scherp waren en ook kansen kon creëren. SDO kon het meeste gevaar wegwerken en nog voor rust de voorsprong verdubbelen door een goed gemikte lob van Joost Heerschop.

Na de rust waren er kansen over een weer, maar het duurde lang voor dat er gescoord werd. Toen dat wel gebeurde was dat aan de kant van DEM. Na een misverstand tussen SDO'ers Micha Fokker en Rolf Hazelaar profiteerde DEM-speler Robert Vossenbelt door de 2-1 te maken. SDO reageerde meteen: na een voorzet van Glenn Hemmers kon Jesse van Huisstede de marge weer terugbrengen naar twee doelpunten en SDO een belangrijke zege geven.