BFC verrast met zege tegen nummer twee

BUSSUM - Een week van uitersten voor de voetballers van BFC. Verloren de Bussumse zaterdagvoetballers een week geleden nog kansloos tegen de nummer laatst van het klassement, verraste de ploeg afgelopen weekend vriend en vijand met een zege op de nummer twee van het klassement: Delta Sports '95 werd met 2-1 verslagen.

Het was goed te merken dat BFC er op gebrand was een goed resultaat te boeken, hoewel de ploeg vooraf wat pessimistisch was over de kansen. De eerste helft was vooral een gevecht op het middenveld met wat spaarzame kansen voor de twee ploegen. Delta Sports '95 leek wat beter te voetballen, maar BFC kreeg de betere kansen.

Na rust was het al snel raak voor BFC. Een snelle aanval langs Tim Vrakking en Jostein Ohm werd door Maxim Andriessen beheerst afgerond. Delta Sports '95 schrok daar wat van, deed er meteen een schepje bovenop en zette meer druk. Dat maakte het duel niet alleen spannender, maar ook leuker om naar te kijken. BFC knokte hard om de voorsprong vast te houden en gaf maar weinig kansen weg. Toch kwam Delta Sports '95 halverwege de tweede helft terug en zette het na de gelijkmaker meer en meer aan om BFC alsnog aan de kant te zetten. BFC toonde echter veel karakter en vechtlust en bleef tot de laatste seconden strijden voor een goed resultaat. Dat had succes: vlak voor tijd zette Jostein Ohm BFC wederom op voorsprong. De absolute slotfase kende nog wat hachelijke momenten, maar BFC trok de zege knap over de streep.