SDO aan kop hoofdklasse na zege op koploper
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Johan van der Geest

SDO aan kop hoofdklasse na zege op koploper

  Sport

BUSSUM - SDO heeft de eerste plaats van de hoofdklasse overgenomen. De wervelende Bussumse hoofdklasser won afgelopen zondag de topper tegen (tot dan toe) koploper Hoogeveen: SDO stapte na een spectaculair duel met 4-3 en een waar feest van het veld.

Voordat er überhaupt al afgetrapt was, was er volop spektakel. De twee teams kwamen tussen de rookwolken van spetterend vuurwerk het veld op, alsof er aangetreden werd voor een kampioenswedstrijd of een bekerfinale. Het zal voor velen zo ook even gevoeld hebben.

Veel spektakel
Het duel startte ook met veel spektakel. Er was amper afgetrapt of SDO stond al op voorsprong: een teruggekopte bal van Theo Visser kwam voor de voeten van Glenn Hemmers die raak schoot. Meteen daarna gaf SDO nog een keer gas en werd de voorsprong verdubbeld toen een lange bal van Theo Visser op Joost Heerschop werd voorgegeven op Jesse van Huisstede die van dichtbij voor de 2-0 mocht aantekenen. Hoogeveen kon er voldoende tegenover zetten en kreeg goede kansen. Na een krap kwartier voetballen werd het 2-1 door een goal van Daniël Manning. 

SDO rechtte na de tegentreffer de rug en herstelde de marge van twee treffers door een goal van Niels Irik. Hoogeveen kon wederom terugkeren. Vlak voor rust maakte de koploper de 3-2. 

Na rust lang spannend
Meteen na rust startte Hoogeveen slecht en kwam het al snel met een ondertal te staan na een rode kaart. Toch kon de ploeg scoren: een vrije trap werd ongelukkig door Dino van Essen achter SDO-keeper Rolf Hazelaar geschoten. Met de 3-3 op het scorebord was Hoogeveen nog het meest tevreden. SDO dacht er anders over en knokte voor de zege en de eerste plaats. Op het allerlaatste moment kopte Joost Heerschop een voorzet van Rowell van der Meer tegen de touwen. Meteen daarna floot de scheidsrechter af en barstte een groot feest los.

SDO schrijft met de eerste plaats geschiedenis: nog nooit in de honderdjarige clubhistorie stond de Bussumse club bovenaan de hoofdklasse. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>