Ondermaats SDO bekert met hakken over de sloot verder

BUSSUM - Met de hakken over de sloot heeft SDO de volgende ronde van de beker gehaald. De Bussumse hoofdklasser kende dinsdagavond tegen derdeklasser Vitesse '22 genoeg problemen, maar trok met 2-3 wel aan het langste end.

SDO startte nog goed en kreeg al meteen een megakans om op voorsprong te komen, maar na een goede aanval langs Theo Visser, Roy van Essen en Jesse van Huisstede schoot Jesse van 't Land op de paal. Even later school Maikel van Latum wel raak.

De vroege treffer leek een opmaat voor meer, maar naar mate de eerste helft vorderde kreeg ook de tegenstander kansen. SDO maakte foutjes en had soms geen antwoord op het spel van de derdeklasser. Vlak voor rust werden de slordigheden van SDO door Vitesse '22 afgestraft: de gastheren zetten de 1-1 op het scorebord.

Spel van SDO lang ondermaats
Na de rust bleef het spel van SDO ondermaats. Sterker nog: Vitesse '22 kwam na een goede aanval brutaal op voorsprong. Daarna leken de gastheren zelfs een derde goal te gaan maken, maar dat leed bleef SDO bespaard.

De achterstand bleek voor SDO geen aanzet om beter te gaan voetballen. Het ontbrak de ploeg aan scherpte. Toch kwamen er wat meer kansen. SDO kon pas op het allerlaatste moment een ommekeer forceren. Doelpunten van Veirano Slager en Theo Visser zorgden ervoor dat SDO alsnog won.