Afbeelding
Foto: Nienke Prein (Gooische)

Gooische krabbelt verder op na zege

Sport

BUSSUM - De hockeyers van Gooische krabbelen steeds meer op en verlaten langzaamaan de gevarenzone van de overgangsklasse. De Bussumers wonnen afgelopen weekend afgetekend van Venlo: 4-1.

Anders dan de stand op het scorebord doet vermoeden was het duel erg spannend. Gooische startte wat zwak, omdat Venlo een pittige tegenstander bleek. Toch konden de Bussumers al voor rust twee keer scoren: eerst benutte Tom Gunther een strafcorner van Tjebbe Keijzer. Daarna scoorde Keijzer zelf met een veldgoal. 

Na rust bleef het wel spannend. Venlo bleef een aantal keer aanzetten, maar het was Gooische dat met een benutte strafbal door Foppe Houting verder weg kon lopen. De laatste Bussumse treffer werd gemaakt door Tom Gunther. 

Hockeysters verslaan nummer twee
De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend knap gewonnen van Schiedam, de nummer twee van het klassement: 4-0.

Dat Gooische zo afgetekend won kwam vooral door een snelle start. Al razendsnel stond het 2-0 voor de Bussumers door twee doelpunten van Floor Groepenhoff. Voor rust werd het zelfs nog 3-0 door een treffer van Karlijn Greutink. Na de rust speelde Schiedam sterker en agressiever en Gooische leek het wel te geloven. Floor Groepenhoff maakte nog de 4-0.

Uit de krant