SDO te sterk na enerverend duel

BUSSUM - Een enerverend en tot het laatst toe spannend duel heeft SDO afgelopen weekend een zege opgeleverd. De Bussumers stapten tegen Silvolde met 3-4 van het veld af en staan daarmee nog steeds knap tweede.

Het duurde even voordat de twee ploegen echt tot kansen kwamen. Pas halverwege de eerste helft was het echte eerste gevaar daar: Silvolde mocht aanleggen voor een wat discutabele strafschop, maar schoot wel hard raak. De plotse achterstand was voor SDO het moment om meer ten aanval te trekken en extra gas te geven. Het was al snel raak: Joost Heerschop gaf knap voor op Jesse van Huisstede, waarna laatstgenoemde raak school.

Vlak voor rust kreeg SDO het deksel op de neus toen Silvolde weer op voorsprong kwam.

Na rust bleven de doelpunten van SDO en Silvolde elkaar opvolgen. Vlak na rust scoorde Joost Heerschop de 2-2, waarna het duel spannender en soms ook wat grimmiger werd. Het zorgde er zelf voor dat SDO met een man meer mocht spelen na een rode kaart (twee keer geel) voor Silvolde. Dat zorgde er weer voor dat SDO sterker werd. Een fout aan de kant van SDO zorgde er echter wel voor dat Silvolde toch weer op voorsprong kon komen.

De slotfase was toch weer voor SDO. Op karakter boog de Bussumse nummer twee van de hoofdklasse de achterstand om. Doelpunten van Joost Heerschop zorgden ervoor dat SDO alsnog won.