Junioren HCAW zijn Nederlands kampioen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Coach Jay (links) en de kampioenen van HCAW.
Coach Jay (links) en de kampioenen van HCAW. (Foto: Mimy Sluiter.)

Junioren HCAW zijn Nederlands kampioen

  Sport

BUSSUM  -Het eerste juniorenhonkbalteam van HCAW uit Bussum is onder leiding van coach Jay Hayes Nederlands kampioen geworden. De jongens in de leeftijdscategorie 16-22 jaar bleken te sterk voor tegenstander Twins.

Coach Jay is erg blij met deze geweldige prestatie. "Dit had ik aan het begin van het seizoen nooit verwacht. We hebben namelijk een compleet nieuw team sinds januari, een samenstelling van het eerste en tweede juniorenteam. De jongens kenden elkaar alleen van gezicht. Honkbal is een echte teamsport en het duurde even voordat iedereen zijn plek had gevonden. Maar je ziet, dat is gelukt en we zijn inmiddels ook echt een hecht team geworden."

Play-offs
Het team won in juni 2018 ongeslagen hun poule. Hierna volgden negen play-offwedstrijden tussen de nummers 1 en 2 van beide poules eerste klasse. Hiervoor plaatsten zich behalve HCAW ook de Twins uit Oosterhout, de Braves uit Gouda en de Storks uit Den Haag. Uiteindelijk won HCAW de play-offserie.

Twins
Met een selectie van drie pitchers, drie catchers, vier outfielders en vijf infielders werd de titel behaald in een spannende serie wedstrijden die uiteindelijk ging tussen de Twins en HCAW. Met een gelijke eindstand en een beter onderling resultaat wist HCAW met 6 van de 9 gewonnen wedstrijden de landstitel te veroveren.

Onderschat
Coach Jay verklaart het succes van de jongens uit Bussum: "Zij zijn allemaal erg gefocust. En dat heb je nodig, zeker wanneer een wedstrijd drie uur duurt. Daarbij denk ik dat andere teams ons hebben onderschat."

Nieuw team
Jay stopt met coachen. "Ik heb dat de laatste drie jaar gedaan, maar mijn zoon die hier speelt neemt een jaartje vrij." Vanuit de junioren zullen twee jongens doorstromen naar de Heren 2 die in de overgangsklasse spelen en één jongen gaat in Utrecht spelen. De rest van het succesteam wordt aangevuld met jongere spelers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>