Hard werken SDO beloond met zege

BUSSUM - Voetballend kon het vaak wat beter, maar toch heeft SDO afgelopen weekend gewonnen van Purmersteijn. De Bussumse hoofdklasser kon pas op het laatste moment afstand nemen en de tegenstander met 1-3 verslaan.

SDO kwam wel vaker voor het doel, maar Purmerstiejn was verreweg het meest aan de bal. De tegenstander van de Bussumers kreeg ook al snel een grote kans, maar schoot voor open doel net naast. Vlak daarna kon SDO op voorsprong komen. Een hoekschop van Glenn Hemmers werd op doel geschoten, maar eerst nog gestopt. Joost Heerschop benutte de rebound.

Tot aan de rust leek er amper wat aan de hand voor SDO. Aan twee kanten kwam er amper gevaar. Toch kwam er een goal. Een misverstand tussen SDO-keeper Rolf Hazelaar en teamgenoot Dino van Essen resulteerde in een eigen doelpunt toen laatstgenoemde terugkopte op een leeg doel nadat Hazelaar uit zijn doel kwam om een matige voorzet te onderscheppen.

Na de rust duurde het land voordat er wat te beleven was. Pas toen SDO een kwartier voor tijd voor de 1-2 kon aantekenen door een doelpunt van Romeo Fecunda was het verzet gebroken. Marlon Amankwah maakte nog de derde Bussumse treffer.