Sterk Gooische komt tekort tegen Xenios

BUSSUM - Een spannend duel heeft de hockeyers van Gooische afgelopen weekend geen punten opgeleverd. De Bussumse overgangsklasser kwam met 4-2 tekort tegen het Xenios.

Gooische tankte afgelopen week nog vertrouwen door goed te spelen tegen promotieklasser Schaerweijde. Afgelopen weekend kon het spel tegen Xenios een stuk beter. Na de eerste helft stond het 3-2 door Bussumse doelpunten van Foppe Houting en Tjebbe Keijzer.

Na de rust leek Gooische terug te kunnen komen, maar het vergat te scoren. Zelfs met een aantal strafcorners konden de Bussumers onvoldoende voor gevaar zorgen.

Hockeysters ten onder tegen oude bekende
De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend verloren van Ring Pass Delft. Een oude bekende, want twee jaar geleden hielden de Delftenaren Gooische nog van promotie naar de overgangsklasse af. Nu was de ploeg weer te sterk: 1-0.

Anders dan twee jaar geleden was Gooische nu erg gewaagd aan Ring Pass Delft. De tegenstander van de Bussumers kwam met de eerste de beste strafcorner meteen op voorsprong. Gooische werd langzaam sterker, maar moest ook erkennen dat Ring Pass Delft een tandje beter was. Gooische kreeg zowel voor als na rust kansen om te scoren, maar de kansen bleven onbenut.