SDO sterkste na spannend duel

BUSSUM - Een spannend duel en na anderhalf uur voetballen een zege afgelopen weekend voor SDO. De Bussumers speelden sterk en versloegen Hollandia met 3-2.

Vanwege alle regen was het vooraf maar de vraag of er gevoetbald zou worden. Dat was ook te merken aan de bezoekers langs de kant van het veld: veel toeschouwers besloten thuis te blijven.

Nadat er eenmaal afgetrapt was kregen de toeschouwers langs het veld een leuk duel voorgeschoteld. SDO kreeg al snel goede kansen en kon halverwege de eerste helft op voorsprong komen door een doelpunt van Jesse van Huisstede. De vreugde was echter van korte duur, want meteen daarna scoorde Hollandia een tegentreffer.

SDO kon nog voor rust wederom om voorsprong komen toen de van Nederhorst overgekomen goaltjesdief Van Huisstede voor een tweede treffer aantekende.

Na de rust nam Hollandia meer risico en kreeg SDO zodoende nog meer kansen. Een vrije trap van Theo Visser bezorgde SDO een derde treffer. Hollandia deed met de 3-2 nog wel wat terug, maar een echte ommekeer bleef achterwege.