Manege houdt zondag sponsorloop
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Open dag bij manege Gooi en Eemland.
Open dag bij manege Gooi en Eemland.

Manege houdt zondag sponsorloop

  Sport

BUSSUM - Bij manege Gooi en Eemland is zondag een open dag en sponsorloop. "Tijdens deze dag laten we zien wat we allemaal doen op paardengebied voor mindervalide en valide ruiters."

Bedrijfsleidster Ellen Barneveld gaat verder. "Er zijn demolessen en kinderen kunnen langskomen om pony te rijden, zich te laten schminken of hoefijzers te versieren. Ook staat de dag in het teken van de grote brand in februari. De brandweer geeft demonstraties en jongeren kunnen samen met de jeugdbrandweer spuitoefeningen doen."

Vrijwilligers
"Maar wat heel belangrijk is, en we kunnen niet zonder ze, zijn de vrijwilligers. We hebben circa vijf vrijwilligers per week nodig om naast de paarden te lopen tijdens de stapgroepen. Je begeleidt de ruiter - zoals kinderen met een downsyndroom of autisme - op het paard en je bent de schakel tussen beide. Kinderen en volwassenen hebben een vaste begeleider nodig, want dat geeft ze rust en vertrouwen. We hebben gelukkig een hele fijne groep vrijwilligers, maar niet genoeg om de mindervaliden te begeleiden, dus ik hoop echt dat we door deze open dag meer vrijwilligers krijgen. Je kunt vrijwilliger worden vanaf twaalf jaar, maar je moet wel affiniteit met paarden en mensen hebben. De manege is zes dagen per week open, op de zondag gesloten, en je kunt vanaf een half uur tot anderhalf uur ons komen helpen. Ik hoop echt dat mensen vrijwilligers bij ons willen worden."

Sponsorloop
Ook is er zondag tussen 14.00 en 16.00 uur een sponsorloop om geld op te halen voor de verloren spullen tijdens de brand, zoals winterdekens voor de paarden en dekjes voor onder de zadels. "De wederopbouw van de manege heeft de stichting veel geld gekost en nu hopen we met de sponsorloop geld op te halen voor de andere artikelen. Ons motto is dan ook: 'Samen staan we sterk. Help ons uit de brand'. Leden zetten daarom hun beste beentjes voor om te wandelen, met of zonder rolstoel. Je kunt je laten sponsoren per rondje of voor een vast bedrag. Alles is mogelijk. De loop is 2 kilometer en op nog geen 1 kilometer is een post. Als je terug wilt, dan kun je dat gewoon doen. Alle 240 leden hebben een brief ontvangen over de loop, maar ook niet-leden kunnen meedoen. Iedereen is welkom en het wordt zeker een gezellige middag."

Meedoen
Wil je meedoen met de sponsorloop of vrijwilliger worden? Dan kun je een mail sturen naar manege@sportclubgooieneemland.nl. of kijk op www.sportclubgooieneemland.nl. Manege Gooi en Eemland zit aan de Anne Franklaan 181 A.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>