Afbeelding
Foto: Bob Awick

HCAW na sensatie toch uitgeschakeld

Sport

BUSSUM - Even zette HCAW afgelopen donderdag de Nederlandse honkbalwereld compleet op z'n kop met een daverende zege tegen het doorgaans veel te sterke Curaçao Neptunus, maar na afgelopen weekend staat HCAW weer met twee benen op de grond: de Bussumse honkbalhoofdklasser is uitgeschakeld voor de Holland Series, de strijd om het landskampioenschap.

HCAW verraste afgelopen donderdag met een zege tegen de regerend Nederlands- en Europees kampioen. Na slechts zeven slagbeurten over en weer werd de wedstrijd met een 0-13 stand met de 'mercy rule' voortijdig beëindigd. Het was een stunt van de Bussumers die vooraf niemand voor mogelijk had gehouden. 

Maar om zich echt te mengen in de strijd om het landskampioenschap moest HCAW afgelopen weekend nog een tweede keer winnen van Curaçao Neptunus. Dat lukte niet. Zaterdag bleken de Rotterdammers met 1-3 te sterk, zondag werd er met 6-3 verloren door HCAW. Omdat L&D Amsterdam Pirates geen misstap maakte tegen Glaskoning Twins bleek na het weekend elk sprankje hoop op een finale plaats vervlogen. HCAW speelt komende week nog drie keer om 'des keizers baard'. 

Uit de krant