Groot feest: SDO pakt de beker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Johan van der Geest

Groot feest: SDO pakt de beker

  Sport

BUSSUM - Groot feest leverde het op. En terecht. SDO heeft voor het eerst na honderd jaar bestaan beslag weten te leggen op de beker. De Bussumse hoofdklasser versloeg de amateurs van Ajax: 2-1.

SDO kon donderdag rekenen op de steun van zeker achthonderd supporters. Ze kwamen veelal met bussen naar Breukelen en zorgde tot de laatste seconde voor een perfecte sfeer. De supporters zagen dat SDO vanaf de aftrap wat terugzakte en voor Ajax dwong om aan te vallen. De Amsterdammers kregen daardoor wel kansjes, vooral door standaardsituaties, maar SDO-keeper Rolf Hazelaar kon voorkomen dat Ajax op voorsprong kwam.

Na een half uur spelen kreeg SDO de overhand. De Bussumers kwamen met een overtal te staan toen Ajax-speler Glenn van Zoolingen met een rode kaart werd weggestuurd na een gemene tackle op Theo Visser. Het zorgde voor een kleine vechtpartij, recht voor de ogen van de SDO-supporters. 

Met man meer volop ten aanval
Met een man meer kon SDO meer aanvallen. Het leverde al snel meerdere kansen op. Nadat SDO een paar keer geen geluk had, schoot Rick van der Velde hard raak. 

Vlak voor de slotfase kwam Ajax terug en het leek er dan ook even op dat het verlengen werd. Op het allerlaatste moment kon SDO alsnog aan het langste end trekken toen Theo Visser hard tegen de touwen kopte. Het zorgde voor veel gejuich en na afloop groot feest. 

Met de beker op zak mag SDO volgens seizoen meedoen aan de echte KNVB-beker. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>