BFC veel te sterk voor De Meer

BUSSUM - BFC heeft nog steeds kans op het kampioenschap. De Bussumse derdeklasser houdt koers achter koploper Waterwijk. Afgelopen donerdag won de ploeg het eerder afgelaste duel tegen De Meer: 3-7.

Het duel was aan de kant van BFC geen moment echt spannend. De Bussumse runner-up van het klassement was veel te sterk voor de Amsterdamse tegenstander. De ploeg kende echter wel problemen: doordat De Meer met nagenoeg het hele elftal ballen stond weg te werken, had BFC lang veel moeite met het maken van doelpunten. Pas halverwege de eerste helft kon de score worden geopend toen topscorer Tjerk Posthuma scoorde.

Wat volgde waren vooral fouten aan de kant van BFC. De Bussumers kwamen dan nog wel op 0-2 door een doelpunt van Tim Vrakking, maar De Meer kon daarna met een onvervalste counter wat terug doen. Tjerk Posthuma stelde voor rust nog orde op zaken en maakte de derde goal.

Na de rust volgden al snel meer doelpunten. Vooral Posthuma was erg op dreef en scoorde na de rust nog drie keer. Het andere doelpunt werd gemaakt door Tijmen Ratsma.