SDO dagdroomt al over bekerfinale

BUSSUM - Het moet het hoogtepunt worden van het voetbaljaar en zelfs wel een beetje van het afgelopen jaren: de bekerfinale. Want hoe vaak er ook nog wordt gesproken over dat andere hoogtepunt - het halen van de hoofdklasse - hoe uniek kan donderdag het winnen van de beker worden. SDO staat er klaar voor.

Het valt goed te merken dat heel SDO al toeleeft naar de bekerfinale tegen de amateurs van Ajax. De supportersbussen staan al klaar om donderdag naar Breukelen te vertrekken, er wordt zelfs een heuse bekerfinale-sjaal verkocht door de club en voor de laatste training voor de finale morgenavond supporters opgeroepen om het team extra te motiveren. Kortom: de bekerfinale moet een spektakel worden en bovenal een kers op de afgelopen jaren toch al rijkgevulde taart.

Slechte generale
Dan de andere kant van het verhaal. Afgelopen zondag stond er nog 'gewoon' een hoofdklasseduel op het programma, tegen Hollandia. Dat duel was allesbehalve goed te noemen. SDO moest genoegen nemen met een 2-0 nederlaag. SDO maakte veel fouten. Het was zo erg dat veel ballen amper een medespeler haalde. De tegenstander strafte dat al voor rust af. Na net wat meer dan een kwartier voetballen kwam Hollandia op voorsprong na een fout van SDO. Nog voor het half uur verstreken was volgde een volgende fout en weer een doelpunt. Vlak voor rust leek SDO wat terug te doen. Aanvaller Gerrit Snijders kwam alleen voor de keeper, maar schoot de bal precies in de handen van de sluitpost.

Na rust was SDO wel wakker en trok het meer ten aanval, maar de Hollandia-achterhoede was alert en stond geen doelpunt meer toe. SDO verloor en staat nu op een achtste plaats. Het voetbaljaar telt de komende weken nog drie duels.

Bekerfinale
Weer terug naar de bekerfinale van donderdag. Het moet dan beter, maar laten we het erop houden dat de nederlaag van afgelopen zondag een 'slechte generale' was. De finale tegen Ajax wordt dus gespeeld op de velden van Breuken. Er wordt afgetrapt om 15.00 uur.