Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Bert Sonneveld gaat voor rentree in de gemeenteraad

Politiek

BUSSUM - Bert Sonneveld hoopt z'n rentree te maken op het gemeentelijke politieke toneel. De Bussumse CDA'er hoopt bij de gemeenteraadsverkiezingen een zetel te bemachtigen. 

Om een zetel te krijgen moet Sonneveld voldoende voorkeursstemmen krijgen: hij staat 'slechts' op plek twintig op de kieslijst. 

Sonneveld zat eerder namens het CDA in de raad. Om zich te onderscheiden wil hij zich inzetten om vorderingen te maken voor het verdiepte spoor door Naarden en Bussum. "De spoorlijn, die dwars door Naarden en Bussum loopt, veroorzaakt ernstige verkeershinder omdat de zes overwegen vaak en lang gesloten zijn. Andere problemen zijn de verkeersonveiligheid en meer kans op onbetrouwbare NS-dienstregeling", aldus Sonneveld. "Als ik met zo'n 250 stemmen een voorkeurszetel bemachtig, dan zet ik me de komende jaren in dat 'ons' verdiepte spoor op het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport komt te staan."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief