Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Burgemeester: 'Goed dat partij als Oud-Valkeveen meedoet aan verkiezingen'

Politiek

GOOISE MEREN - Het is goed dat een 'actiepartij' als de Partij voor Behoud van Oud-Valkeveen meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde. De burgemeester zegt dat in het tweewekelijks gesprek met GooiTV en BussumsNieuws. 

Volgens de burgemeester toont de aanmelding van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen de 'vitaliteit van de democratie' aan. "Het is een goed voorbeeld van een partij die iets voor elkaar probeert te krijgen, maar waarbij het via de lobby niet lukt. Ze denken nu: het lukt niet, dan gaan we zelf maar proberen om in de gemeenteraad te komen om het voor elkaar te krijgen. Dat is goed. Ze hebben ook een heel plausibel verhaal en ze hebben alle recht om dit te doen. Ik ben heel benieuwd hoeveel zetels ze gaan halen", aldus de burgemeester. 

De burgemeester stelt verder dat de komst van de partij absoluut geen voorbeeld hoeft te zijn dat de 'politiek niet luistert naar de mensen'. "Deze mensen hebben inderdaad niet gekregen wat ze willen, maar zo gaat dat soms. De politiek is er voor de bredere afweging. Er is wel degelijk geluisterd naar Oud-Valkeveen, maar toch heeft de raad na afweging van alle belangen besloten om iets anders te beslissen. Soms kun je niet iedereen bedienen."

Uit de krant