Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Aankoop Crailo bekrachtigd

Politiek

BUSSUM Met een handtekening van de verkopende provincie Noord-Holland en de kopende drie gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum is vanochtend de aankoop bekrachtigd van Crailo.

De wethouders Wimar Jaeger, Floris Voorink (Hilversum), Hendrik Boland, Miriam van Meerten (Gooise Meren), Ton Stam en Tijmen Smit (Laren) tekenden de koopakte op het stadhuis van Laren. Namens de provincie zette gedeputeerde Elisabeth Post een handtekening.

Als morgen ook de leveringsakte bij de notaris is ondertekend, kunnen de gemeenten hun plan voor de ontwikkeling van een duurzame woon-werkwijk op het landgoed starten. Die moet over zes jaar leiden tot een van de meest ecologische wijken van het land.

Eerder deze week gingen de gemeenteraden in de drie gemeenten akkoord met de oprichting van een gezamenlijke exploitatiemaatschappij van de drie gemeenten voor de plannen en met de koopsom van 33,2 miljoen euro. Dat geld denken de gemeenten uit de exploitatie terug te verdienen. De gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren dragen respectievelijk 45, 45 en 10 procent bij aan de financiering.

Uit de krant