Foto: Bob Awick

Gewoon Gooise Meren stopt ermee

  Politiek

GOOISE MEREN - Gewoon Gooise Meren doet volgend jaar maart niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de lokale politieke partij (twee zetels) vandaag bekend. 

Gewoon Gooise Meren is de partij van raadsleden René Sweijen en Han van Wees. De partij startte nadat de twee raadsleden na ruzie opstapte bij de Gooise Ouderenpartij (GOP). 

Gewoon Gooise Meren laat weten het afgelopen werk als lokale partij geëvalueerd te hebben. "Wij vinden dat we daar, als kleine fractie, veel in hebben bereikt. Zowel lokaal door ons in te zetten voor bijvoorbeeld Mariënburg als monument, de P+R in Muiden, Paviljoen Heidezicht en het realiseren van voldoende sociale woningbouw. Ook regionaal door onze inzet als Regioambassadeur binnen de Regio Gooi en Vechtstreek en in de discussie over samenwerking met Weesp. Misschien niet altijd even zichtbaar, maar wel altijd gericht op de belangen van de inwoners van Gooise Meren", zo stelt de partij. 

Onvoldoende toekomstperspectief
Toch heeft de partij ook naar de toekomst gekeken en ziet onvoldoende perspectief. "Wij hebben ons de vraag gesteld wat er voor nodig is om als lokale partij invloed te hebben in de gemeenteraad. Naast goede mensen met passie en energie, moet je ook uitzicht hebben om met voldoende raadsleden terug te keren in de raad. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de kans op dat laatste niet zo groot is", zo meldt men. 

De partij maakt de huidige raadsperiode wel gewoon af. 

Meer berichten