Afbeelding

Van Meerten: 'Gemeente kan economisch potentieel beter benutten'

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren kan haar economisch potentieel veel beter benutten. Dat stelt wethouder Miriam van Meerten van economie. Ze presenteert komende maand haar verbeterde economische visie.

De gemeente moet de komende jaren stappen zetten om de lokale economie vlot te trekken. "Nu de economie in Nederland weer floreert is dat des te meer het geval. Met het oog op de toekomst zijn nieuwe investeringen nodig. Zo is er veel behoefte aan informele werklocaties en een goede technische infrastructuur. En investeringen in goed onderwijs blijven natuurlijk ook zeer belangrijk", zo stelt Van Meerten.

Gemeente en ondernemers tonen ambitie
De economische visie van de gemeente stelt welke richting de gemeente de komende jaren op moet gaan om met de economie aan de slag te gaan. De visie werd gemaakt met nauwe samenwerking met ondernemers, inwoners en maatschappelijke partners, zo laat de gemeente. Dorpsmanager Ellen van Vossen van Bussum noemt de visie ambitieus. "Hiermee tonen de gemeente en de ondernemers ambitie. Nu de visie er ligt, kunnen we de focus verleggen naar acties om de ambities te vertalen naar concrete resultaten. Levendige kernen in combinatie met een waterfront met tal van recreatieve mogelijkheden maken van Gooise Meren een prachtplek om te wonen en te werken."

De economische visie word halverwege november besproken door de gemeenteraad. 

Uit de krant