De AH aan de Veerstraat kan volgens sommigen prima uitbreiden, zodat verhuizing niet nodig is.
De AH aan de Veerstraat kan volgens sommigen prima uitbreiden, zodat verhuizing niet nodig is. Foto: Antoon F. Bruggeling

Buurtbewoners rond Scapino hebben nog steeds problemen met supermarkt

Politiek

BUSSUM - Bewoners rond de Scapino en de Nieuwe Brink hebben er nog steeds grote problemen mee als er straks een grote supermarkt voor hun deur komt. De bewoners vrezen vooral veel overlast. 

Het geharrewar over de komst van de supermarkt duurt ondertussen al jaren. Er wordt al veel langer gesproken over een grote AH-supermarkt. De Zaanse grootgrutter werkt nu weer aan een plan voor het stuk grond, nadat eerdere plannen enkele jaren geleden sneuvelden na veel protest. De Albert Heijn heeft altijd de wens gehouden een supermarkt te openen op de Scapino-grond. 

Een echt bouwplan voor de grote supermarkt moet er nog komen, maar buurtbewoners trekken nu al aan de bal. De buurtbewoners noemen het onverantwoord als er een supermarkt komt en vrezen veel overlast. "Een nieuwe supermarkt gaat voor grote verkeersproblemen zorgen op de Kerkstraat en directe omgeving. Probleem wordt ook het bevoorraden hier. Wegen zullen dichtslibben, wat gevolgen heeft voor onze veiligheid en onze gezondheid. Na de verhuizing van AH zal aan de Veerstraat weer een groot winkelpand leeg komen te staan. Dat moeten we niet willen. Er is al genoeg winkelleegstand", zegt buurtbewoner Fred Zunneberg. 

Als de buurt het zelf mag zeggen komen er op de plek van Scapiono kleinschalige woningen voor ouderen en jongeren, met tuintjes en een mooie groene binnentuin. 

Uit de krant