Afbeelding

Meer focus op lokale economie en voorzieningen

Politiek

GOOISE MEREN - Als bewoners van Gooise Meren het mogen zeggen dat legt het gemeentebestuur de komende jaren meer de focus op het versterken van de lokale economie en voorzieningen. Dat valt te concluderen na een enquête door het burgerpanel. 

Wat bewoners betreft wordt de komende jaren vooral geld besteed aan de basisvoorzieningen, zo menen verreweg de meeste panelleden. De gemeente stelt dat, vanwege dat punt, de bezuinigingen op de bibliotheek al zijn teruggedraaid. Daarnaast zou de gemeente geld moeten besteden aan duurzaamheid en preventie. 

Dat bewoners van Gooise Meren het liefst hebben dat hun belastinggeld aan de eigen gemeente valt ook de te zien aan de 'populariteit' van de regio. Slechts 19,7% van de burgers stelt dat komend jaar de focus moet worden gelegd op het versterken van de regionale economie, volgens slechts 15% van het panel moet er ook worden geïnvesteerd in de regio.  

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief