Foto: Bob Awick

Knoop lagere woonlasten wordt na zomer doorgehakt

  Politiek

GOOISE MEREN - Er wordt pas later bekend of de voorgestelde verhoging van de woonlasten (ozb) voor volgend jaar omlaag gaat. Een voorstel daartoe van de VVD wordt pas na de zomer verder behandeld. 

De verhoging van de woonlasten kan volgens de VVD worden teruggeschroefd omdat de gemeente meer geld van het gemeentefonds ontvangt dan eerder verwacht. De VVD noemt het terugschroeven een 'logische stap'. Een jaar geleden viel de bijdrage vanuit het Rijk tegen en moest het tekort worden opgelost met een verhoging van de ozb.

De woonlasten gaan volgend jaar hoe dan ook wat omhoog. Vooral Bussumers worden daar de dupe van. Bussumers werden tot nu toe steeds gecompenseerd voor de hogere woonlasten waar ze sinds de gemeentefusie mee te maken kregen, maar de constructie met compensatie mag wettelijk niet meer. De woonlasten gaan daarmee ook voor Bussumers komend jaar omhoog en worden even hoog als voor de bewoners van Naarden, Muiden en Muiderberg. Met het plan van de VVD zou de ozb voor bewoners van Naarden, Muiden en Muiderberg wat dalen en voor Bussumers minder stijgen.

De gemeenteraad besprak het voorstel van de VVD afgelopen woensdag, maar toen er eenmaal gestemd werd volgde een patstelling: er stemden net zoveel raadsleden voor als tegen. Er wordt nog na de zomer nog een keer gestemd. 


reageer als eerste
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221902&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>