Afbeelding
Foto: Bob Awick

Nog steeds geen akkoord over natuurbeheer MOB-complex

Politiek

BUSSUM - Er wordt nog steeds onderhandeld over het beheer van de natuur op het MOB-complex, waar het afgelopen jaar een groot aantal bungalows en appartementen werden gebouwd. Dat laat wethouder Boland weten. 

Als alles volgens plan verloopt gaat het Goois Natuurreservaat (GNR) de natuur van het MOB-complex beheren. Daar wordt echter al vele maanden over gesproken door de gemeente en het GNR. Er moet nog steeds een akkoord gesloten worden. "Enkele maanden geleden hebben we als gemeente gemeld dat we verwachten het snel rond te hebben. Het heeft wat langer geduurd dan gepland, maar we denken nu nog steeds dat het wel snel goed komt", vertelde wethouder Boland aan de raad. "De gesprekken waren wat stroever dan verwacht, maar we hebben veel vertrouwen. Het zou zomaar kunnen dat het deze week al goed komt. 

Er wordt nog onderhandeld
Er was eerder veel te doen over het natuurbeheer op het MOB-complex. De gemeente en het GNR spraken al eerder, maar het GNR haakte af omdat er een fiets- en wandelpad zou komen dwars door de natuur. Het GNR meende dat natuur en recreatie slecht samen gaan en staakte de gesprekken. De gemeente besloot met eventuele andere beheerder te gaan praten, maar het GNR haakte daarna toch weer aan. Er wordt nu nog onderhandeld. 

De natuur op het MOB-complex wordt nu nog beheerd door de gemeente zelf. De gemeente heeft samen met bewoners een beheerplan gemaakt. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief