Latere sluiting Paviljoen Heidezicht onontkoombaar

  Politiek

BUSSUM - Het heeft er alle schijn van dat Paviljoen Heidezicht straks toch gewoon tot later op de avond open mag. Het lijkt uitgesloten dat de gemeente de openingstijden van het restaurant van de speeltuin aan de Randweg straks weer tot slechts zeven uur kan beperken. 

Paviljoen Heidezicht was de afgelopen jaren tot zeven uur 's avonds open. Dat werd zo geregeld om te voorkomen dat buurtbewoners tot 's avonds laat overlast zouden ervaren van het restaurant en de speeltuin. Daar was toen, en nu weer, veel vrees voor.

De afspraken van toen blijken echter, verrassend genoeg, nooit vastgelegd in het bestemmingsplan. Alleen een toelichting op het bestemmingsplan van destijds rept over de beperkte openingstijden, maar volgens de gemeente is dat juridisch niet bindend. Het enige houvast dat buurtbewoners hadden omtrent de beperkte openingstijden was een uitspraak van de Raad van State. De rechters oordeelden destijds dat Paviljoen Heidezicht slechts tot zeven uur open mocht, maar dat gold slechts voor een periode van twee jaar. Voor de jaren daarna werd er niks vastgelegd. 

Beperkte openingstijden onhaalbaar
En ook al zou de gemeente het wel willen, de kans dat er nieuwe beperkingen kunnen worden opgelegd is uitgesloten. "Het wordt simpelweg onhaalbaar", verklaarde wethouder Jan Franx woensdag aan de gemeenteraad. "We hebben horecaregels gemaakt en vastgelegd dat het soort horecazaken als Paviljoen Heidezicht tot tien uur 's avonds open mag. Daar moeten we ons aan houden. Paviljoen Heidezicht straks weer beperkingen opleggen kan juridisch gezien gewoon niet."

Gemeenteraad verbaasd
Dat de afspraken van toen zo slecht zijn vastgelegd, verbaast ook de gemeenteraad. De raad dacht alles rond Paviljoen Heidezicht goed geregeld te hebben, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. "We hebben destijds niet kritisch genoeg naar de afspraken gekeken. Dat moeten we onszelf aantrekken. Nu moeten we helaas eerlijk zijn en stellen dat het gewoon niet meer kan", concludeerde Barbara Boudewijnse van GroenLinks. "We moeten nu ook geen verwachtingen gaan kweken die niet waargemaakt kunnen worden", voegde Marlène Potjer van de VVD daar aan toe. 

Wel gesprekken met buurtbewoners
Voor dat Paviljoen Heidezicht straks weer open gaat, gaat de gemeente wel weer praten met de buurt. Wethouder Franx: "We gaan goed met elkaar overleggen. We gaan bespreken welke problemen er spelen en wat we er als gemeente aan kunnen doen om overlast tegen te gaan en het voor de buurt zo aangenaam mogelijk te maken. We hebben het eerste gesprek al gepland. Zodra we een koper hebben, zou deze ook moeten aanschuiven om goed overleg te voeren met de buurt. We hopen dat we er dan samen uit kunnen komen."


12 reacties
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail