VVD wil Erik Pieter Vlaanderen royeren.
VVD wil Erik Pieter Vlaanderen royeren.

VVD-bestuur wil van Vlaanderen af

  Politiek

GOOISE MEREN - Het VVD-bestuur wil raadslid Erik Pieter Vlaanderen royeren. Dat voorstel doet het bestuur aan de leden, zo blijkt uit een brief aan de leden die in handen is van het BussumsNieuws. Het royement wordt op 9 mei besproken op de algemene ledenvergadering van de partij. 

Het bestuur en raadslid Erik Pieter Vlaanderen leven al langer in onmin met elkaar. Vlaanderen werd eind januari door het bestuur op straat gezet als raadslid. Vlaanderen zou volgens het bestuur afgelopen januari wethouder Marleen Sanderse onheus hebben bejegend. Het voorval was voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel. Vlaanderen werd eerder al berispt door de burgemeester en meermaals door het VVD-bestuur aangesproken op zijn gedrag. 

Vlaanderen weigert VVD-lidmaatschap op te zeggen
Nadat het bestuur Vlaanderen wegstuurde, besloot Vlaanderen zijn zetel mee te nemen en als eenmansfractie verder te gaan. Vlaanderen weigert echter zijn VVD-lidmaatschap op te zeggen en stelt zich ook weer voor de VVD verkiesbaar bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. 

Met een royement moet Erik Pieter Vlaanderen uit de VVD worden gezet. Als de leden van de VVD daar volgende maand akkoord mee gaan, moet het hoofdbestuur van de partij een verder oordeel vellen over Vlaanderen. 

Meer berichten