Vlaanderen is binnen Muiderberg een bekend gezicht.
Vlaanderen is binnen Muiderberg een bekend gezicht.
Actueel

VVD zet 'EP' Vlaanderen op straat

  Politiek

GOOISE MEREN - Erik Pieter Vlaanderen wordt door de VVD op straat gezet. Dat maakt de VVD bekend. Vlaanderen gaat zelfstandig verder. Helemaal onverwacht is het niet, maar het is weer een versplintering in de gemeenteraad van Gooise Meren. 

De VVD laat weten dat de 'toon van Vlaanderen niet past bij de politiek die de VVD wenst te voeren'. Volgens VVD-fractievoorzitter Alexander Luijten wordt de stap genomen na een reeks vervelende voorvallen met Vlaanderen. Vlaanderen zou zelfs tot twee keer toe een officiële reprimande hebben gehad.

Een voorval enkele weken geleden waar Vlaanderen wethouder Marleen Sanderse onheus bejegende, nadat de wethouder zand stortte op een volgens hem waardevol stuk gras naast het strand van Muiderberg, was volgens Luijten de directe aanleiding op Vlaanderen nu op straat te zetten. Vlaanderen zou hard gescholden hebben tegen de wethouder. "Vlaanderen heeft daar alle grenzen overschreden. Dat kon echt niet door de beugel en was voor ons ook de druppel die de emmer deed overlopen", aldus de VVD-voorman. 

Een lange optelsom
De VVD heeft lang gesproken met Vlaanderen over de ontstane situatie. "Maar we moeten echt één lijn trekken. Vlaanderen heeft de ruimte gehad en zeker ook genomen om zijn eigen standpunten kenbaar te maken en zijn politiek te voeren. Maar hij heeft zich nu echt onmogelijk gemaakt. Het is een lange optelsom. We hebben gewoonweg geen vertrouwen meer."

Het steekt de VVD dat Vlaanderen nu als eenmansfractie verder gaat. Luijten: "De VVD keurt dat besluit ten zeerste af."

Met voorkeursstemmen gekozen
Erik Pieter Vlaanderen zat afgelopen jaar op een van de zetels van de VVD, zoals hij dat ook vele jaren deed voor de gemeenteraad van Muiden. Dat Vlaanderen een jaar geleden een raadszetel kreeg in de gemeenteraad van Gooise Meren mocht toen opvallend genoemd worden. De gewezen VVD'er stond op een twaalfde plaats van de kandidatenlijst, maar kreeg vanwege een groot aantal voorkeursstemmen toch een raadszetel. Vlaanderen kreeg toen achter Miriam van Meerten en Alexander Luijten de meeste stemmen. 

Erik Pieter Vlaanderen is zelf nog onbereikbaar voor commentaar.

Meer berichten