Afbeelding

Gemeenten willen Crailo zelf kopen

Politiek

BUSSUM - Hilversum, Laren en Gooise Meren willen samen Crailo kopen. Dat maken de gemeenten vanochtend bekend. De gemeenten willen dan samen de locatie 'herontwikkelen'.

Wanneer de gemeenten zelf de grond in eigendom hebben, kunnen zij direct met ontwikkelaars of woningcorporaties over deze ambities afspraken maken. "De ontwikkeling van het gebied moet in goede balans zijn met het aangrenzende natuurgebied", aldus de gemeente.

De huidige eigenaar, de provincie Noord-Holland,  staat positief tegenover dit plan en geeft de gemeenten de gelegenheid de haalbaarheid van aankoop te onderzoeken en met een voorstel te komen.

Bezoek
Op 30 januari vindt een bezoek plaats aan het Crailo-terrein door gemeenteraadsleden van Gooise Meren, Hilversum en Laren en leden van Provinciale Staten van Noord-Holland. Het onderzoek wordt afgerond in april 2017. Wanneer het onderzoek een positieve uitkomst heeft, zullen de drie colleges dit verwerken in een gemeenschappelijk raadsvoorstel aan de drie gemeenteraden om tot gezamenlijke aankoop over te gaan. In dit voorstel worden naast afspraken over het delen van kosten en opbrengsten, ook nadere afspraken over de ambities meegenomen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief