Afbeelding

Peuterspeelzaal De Stampertjes kan deuren open houden

Politiek

BUSSUM - Peuterspeelzaal De Stampertjes kan gewoon open blijven. De peuterspeelzaal aan de Godelindedwarsstraat heeft vandaag het verlossende woord gekregen van de gemeente.

De peuterspeelzaal vreesde ermee te moeten stoppen als het geen subsidie van de gemeente meer zou ontvangen, omdat het dan geld tekort zou komen om alles te kunnen betalen. De afgelopen weken werd er al meerdere keren met de gemeente over gesproken; er werden zelfs raadsvragen over de toekomst van De Stampertjes gesteld.

Wel gewoon geld 
Vandaag zat de peuterspeelzaal nogmaals met wethouder Gerben Struik om tafel en kreeg te horen dat het gewoon weer de vaste subsidie van ongeveer 27.000 euro, berekend op 1000 euro per kind, ontvangt. Alle peuterspeelzalen hebben recht op dat bedrag. Het besluit daartoe voor De Stampertjes moet nog wel formeel worden genomen door het gemeentebestuur.

Veranderen en verbeteren 
De Stampertjes moet wel aan de slag om het een en ander te verbeteren en te veranderen. "De gemeente heeft constructief meegedacht over hoe we de bedrijfsvoering beter kunnen doen", vertelt peuterleidster Naomi Roovers. "Ze hebben ontzettend goed werk verricht."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief