Foto: De Stampertjes.
Foto: De Stampertjes.

Moet peuterspeelzaal De Stampertjes dicht?

Politiek

BUSSUM - Peuterspeelzaal De Stampertjes heeft vrijdag een ultiem gesprek met de gemeente Gooise Meren over de hoogte van de subsidie en daarmee het voortbestaan.  

De peuterspeelzaal kreeg altijd 1.000 euro per kind, maar sinds januari is dat gehalveerd. Dat komt volgens De Stampertjes omdat de gemeente de peuterspeelzaal aan de Godelindeswarsstraat niet levensvatbaar zou vinden. 

Veel meer extra kosten
Er komt nog bij dat er vanwege nieuwe regels volgend jaar een extra peuterleidster aangenomen moet worden. Dan komt de peuterspeelzaal helemaal geld tekort.

"Het is allemaal heel kritiek. Als het zo doorgaat kan er vanaf komende maand al geen salaris meer betaald worden. Zonder peuterleidster zou de peuterspeelzaal vanaf februari eigenlijk al dicht moeten", zo schetst peuterleidster Naomi Roovers het doemscenario. 

Goede hoop
De peuterspeelzaal heeft de kwestie al meerdere keren onder de aandacht van de gemeente en de politiek gebracht. Roovers toont zich optimistisch: "Volgens ons heeft de peuterspeelzaal toekomst. Onze buurt verjongt en we kunnen echt nog wel even door. Vrijdag hebben we een gesprek met de wethouder. We hopen dat het goed komt."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief