Afbeelding

Geen tijdelijke woningen voor ex-asielzoekers

Politiek

GOOISE MEREN - Er komen geen tijdelijke extra woningen voor ex-asielzoekers. Dat laat de gemeente weten. De gemeente zet de plannen voor deze statushouders in de ijskast.

De gemeente moest vooral het afgelopen jaar veel meer ex-asielzoekers aan een woning helpen. De toestroom was zo groot dat er werd gedacht aan het plaatsen van tijdelijke woningen om te voorkomen dat de sociale huurmarkt helemaal vast zou lopen. Dat had als voordeel dat de ex-asielzoekers aan een onderdak geholpen zouden kunnen worden, zonder dat dat al te veel gevolgen had voor lokale woningzoekenden. De plannen worden nu echter geschrapt vanwege de dalende toestroom van ex-asielzoekers naar de gemeente. 

Opvang ex-asielzoekers loopt goed
Dat het aantal ex-asielzoekers dat de gemeente moet opvangen daalt, zorgt er mede voor dat de opvang van deze mensen nu goed verloopt. Van de 143 ex-asielzoekers die de gemeente het hele jaar moest opvangen, heeft het er 131 aan een woning kunnen helpen.

De eerste helft van volgend jaar komen er 'slechts' 43 ex-asielzoekers naar de gemeente, een veel lager aantal dan voorheen. De gemeente verwacht deze mensen, samen met het restant van dit jaar, te kunnen helpen zonder dat daarvoor extra maatregelen genomen moeten worden. 

Uit de krant