GOP zet fractievoorzitter René Sweijen op straat

  Politiek

GOOISE MEREN - De Gooise Ouderenpartij zet fractievoorzitter René Sweijen op straat. Het lidmaatschap van de partij wordt hem ontzegd, zo maakt GOP-bestuursvoorzitter Rob Elenbaas bekend. 

Afgelopen maandag werd bekend dat de GOP-fractie Jan Kwekkeboom afzette als fractievoorzitter, René Sweijen werd als opvolger benoemd. Dat gebeurde achter de rug van het partijbestuur om. 

Elenbaas laat weten: "René Sweijen heeft eigenstandig en onrechtmatig gehandeld door namens de GOP een persbericht uit te sturen. Hij heeft de dringende adviezen van bestuur en fractie om kalmte te bewaren en eerst een gesprek met het bestuur en de leden aan te gaan in de wind geslagen. Zijn handelen heeft de partij ernstig beschadigd. Het bestuur betreurt het dat ze in het belang van de partij iemand en zeker een raadslid het lidmaatschap moet ontnemen."

Wat er gaat gebeuren met het fractievoorzitterschap wordt nog verder bekeken. De GOP-fractie laat zich nu nog niet uit over of Jan Kwekkeboom weer terug fractievoorzitter wordt. Wat René Sweijen op zijn beurt weer doet is eveneens nog niet bekend. Nu de partij zijn lidmaatschap heeft opgezegd zal Sweijen hoe dan ook niet meer namens de GOP het woord voeren in de gemeenteraad. 

Meer berichten