Afbeelding

Hard werken aan knelpunten Emmaschool

Politiek

BUSSUM - Er wordt achter de schermen door de gemeente hard gewerkt om de knelpunten rond het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan op te lossen. Dat verzekert wethouder Boland aan de gemeenteraad. 

Afgelopen zomer oordeelde de Raad van State dat de gemeente een beter onderzoek moet doen naar het kabaal dat de Emmaschool en haar schooljeugd straks oplevert voor omwonenden aan de Graaf Florislaan. Pas daarna mag het gebouw verbouwd worden voor de komst van de school.

Zeker nog maanden wachten
Er wordt momenteel hard gewerkt aan het Emmaschool-plan, maar toch kan het nog wel enkele maanden duren voordat er echt meer bekend wordt. "We vrezen dan wel dat het plan dus eveneens enkele maanden zal vertragen", vertelde de wethouder. "Het hangt er vanaf hoe snel we zelf alles kunnen doen, maar daarna eveneens van hoe snel de Raad van State alles weer oppakt. Dat wordt afwachten."

Grootste hobbel al genomen
De gemeente verwacht nog steeds dat het wel allemaal goedkomt met het Emmaschool-plan en dat de school straks kan verkassen naar de Graaf Florislaan. "We moeten nu echt het laatste knelpunt wegnemen. De Raad van State heeft alle andere bezwaren verworpen. Van de grote hobbel hebben we dus al een groot deel genomen."

Uit de krant