Afbeelding

Raad nog verdeeld over plannen gemeentebestuur

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeenteraad reageert nog verdeeld over de plannen van het gemeentebestuur. Dat bleek woensdag toen de plannen voor de komende jaren besproken werden.

VVD, D66, CDA en GL waren, haast vanzelfsprekend, tevreden over de door het gemeentebestuur gemaakte plannen. Er werd wel scherp gelet op de geldzaken van de gemeente. "We hebben de afgelopen weken enkele tegenvallers gehad, waar vooral de hoogte van de tegenvallers alleen al een tegenvaller was", betoogde VVD'er Alexander Luijten. "We moeten er scherp op letten dat we een financieel gezonde gemeente worden."

Andere betoogden dat de plannen van het gemeentebestuur veel beter konden. Hart voor Bussum, GOP en 50PLUS meenden dat er veel scherper gekeken kon worden naar waar écht geld naar toe moet en waar op bespaard kan worden. "Het kan nog veel beter", zo klonk het.

Gedurende de avond werden vele moties en amendementen besproken om plannen her en der aan te passen.  

De gemeenteraad spreekt volgende week verder over de plannen voor de komende jaren. Als alles volgens plan verloopt wordt de gehele perspectiefnota dan aangenomen.  

Uit de krant