Afbeelding

Wethouder Jan Franx (VVD) maakt gemeentebestuur compleet

Politiek

GOOISE MEREN - Jan Franx (VVD) gaat als wethouder van Gooise Meren aan de slag. Dat maakt de VVD bekend. Franx gaat maakt als tweede VVD-wethouder het gemeentebestuur compleet. 

De wethouder gaat onder meer aan de slag met de gemeentefinanciën en bestuurlijke vernieuwing. Daarnaast gaat Franx achter de schermen aan het werk met zaken zoals de bedrijfsvoering van de gemeente. 

Al jaren wethouder
De VVD reageert verheugd op het aantrekken van Franx. Met Franx heeft de gemeente een ervaren bestuurder als wethouder. Franx was onder meer jarenlang wethouder en locoburgemeester. VVD-wethouder Miriam van Meerten: "Jan Franx is met zijn uitgebreide ervaring een goede aanvulling aan het college. Zijn kwaliteiten passen helemaal in de doelstelling van het coalitieakkoord."

Gemeentebestuur nu compleet
Met de komst van Franx heeft Gooise Meren haar gemeentebestuur nu dus compleet. Vlak voor de kerstdagen werden Miriam van Meerten (VVD), Hendrik Boland (D66), Marleen Sanderse (CDA) en Gerben Struik al gepresenteerd als wethouders. Opvallend: Boland en Franx kennen elkaar al enkele jaren. Ze waren enkele jaren geleden samen wethouder van Enkhuizen.

Uit de krant