Afbeelding

PvdA teleurgesteld: 'Vreemde en niet te snappen keuze'

Politiek

BUSSUM - De PvdA reageert teleurgesteld op de keuze van VVD, D66 en CDA om de partij niet verder te betrekken bij de coalitieonderhandelingen. "Een vreemde en niet te snappen keuze", laat PvdA'er Gerard Boekhoff weten.  

Vandaag werd bekend dat VVD, D66 en CDA verder onderhandelen met GroenLinks als vierde partij.  Volgens Boekhoff waren er geen redenen om niet verder te onderhandelen met de PvdA. Boekhoff: "Want in de verkennende gesprekken bleek geen sprake te zijn van breekpunten. Bovendien is de PvdA als winnaar uit de stembus gekomen; goed voor ruimschoots 4 bijna 5 zetels, de op een na grootse partij in Bussum en Muiden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de jarenlange kennis en ervaring die we meebrengen."

De PvdA laat weten zich de komende twee jaar als oppositiepartij verder hard te maken voor haar voornaamste punten. "We zullen constructief kritisch op de inhoud letten en er alles aan doen om Gooise Meren zo sociaal mogelijk te houden. Dat zou met deze naar rechts hellende coalitie nog een hele uitdaging kunnen worden, maar dat zij wij aan alle Bussumers, Muiders en Naarders verplicht", aldus Boekhoff.

Uit de krant