Afbeelding

D66, CDA, PvdA en GL tevreden en wachten telefoontje af

Politiek

BUSSUM - Met stuk voor stuk goede resultaten houden D66, CDA, PvdA en GroenLinks een tevreden gevoel over aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. D66 en CDA haalden 5 zetels, de PvdA 4 en GroenLinks kwam tot 3 zetels. 

D66-voorman Maarten Balzar reageert erg tevreden met de behaalde 5 zetels. "We hadden vooraf gehoopt op 5 à 6 zetels. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt en dat wordt dus beloond. We hebben goede hoop om een coalitie te kunnen vormen voor de komende twee jaar. D66 heeft de afgelopen jaren goed samengewerkt met de VVD; dat geldt voor alle drie de gemeenten."

CDA: reden voor een feestje
Marleen Sanderse van het CDA reageerde woensdag na afloop erg opgetogen. "We halen 5 zetels en daarmee hebben we best reden voor een feestje. Je mag dat zeker loon naar werken noemen, want al onze mensen hebben de laatste jaren, en vooral ook de laatste maanden en weken, heel hard gewerkt aan de campagne. Daar mogen we ontzettend trots op zijn. Het worden nu nog een paar spannende weken. De VVD mag de eerste stap zetten om een coalitie te vormen, maar we denken dat we wel worden gebeld."

PvdA: 'getekend' voor 4 zetels
Gerard Boekhoff (PvdA) had vooraf 'getekend' voor deze 4 zetels. "We horen bij de grootste partijen van Gooise Meren en ik wil alle mensen bedanken die gestemd hebben én de vrijwilligers die zich zo ingezet hebben." Hij verwacht van de grootste partij een uitnodiging voor de coalitiebesprekingen. "De landelijke partijen hebben de weg naar boven weer gevonden en dat is in Gooise Meren begonnen", aldus een blije Boekhoff. "Het is de beloning voor de afgelopen jaren", voegt hij nog toe.

GL: gehoopt op zetel meer
GroenLinks-lijsttrekker Gerben Struik spreekt van het doorzetten van de stabiele lijn van de afgelopen jaren. Met de behaalde 3 zetels is hij tevreden. "We hadden gehoopt op 4 zetels en eigenlijk ook op het 'Jesse Klaver-effect'. Maar dat is uitgebleven. Die vierde zetel hadden we wel willen binnenslepen." Over de coalitievorming wil hij zich nog niet uitlaten, maar er zijn volgens Struik veel combinaties mogelijk. "Ik hoor geluiden over een brede coalitie en dat is goed bij een lage opkomst." Ook vindt hij het passen bij de vorming van een nieuwe gemeente.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief