Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: Trots op Nederland

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

Trots op Nederland

Lijsttrekker: John Krabbendam

Bij de vorige verkiezingen stond John Krabbendam nog op de lijst voor Hart voor Bussum. Momenteel zit hij onder de naam 'Fractie Krabbendam' in de gemeenteraad en de komende verkiezingen is hij de lijsttrekker voor Trots op Nederland. Hij hoopt op twee zetels.

Krabbendam is al aan het rekenen met zwevende zetels ("ik gok een stuk of vijf") en hij denkt dat er 26 zetels te verdelen zijn over de bestaande partijen. "Ja, ik ben al aan het kijken wat de kiesdeler wordt, welke politieke partijen er allemaal meedoen en dat soort zaken."

Krabbendam vertelt dat hij het niet zag zitten om als eenmansfractie mee te doen aan de verkiezingen. "Maar toen werd ik benaderd door Trots op Nederland. Ik heb ja gezegd. Ik heb ervaring met het raadswerk en ik vind het ook heel mooi om af te maken waar ik mee begonnen ben." Op de lijst van Trots op Nederland komen acht personen te staan, waaronder vier Bussumers. "Nee, er staan geen kandidaten uit Naarden of Muiden op de lijst." Hij denkt niet dat dat een bezwaar is. "Je moet naar de gemeenschappelijke belangen kijken, niet alleen maar naar je eigen tuintje."

Terug naar het overzicht.

Uit de krant