Afbeelding

Henk Heijman reageert op aantijgingen: 'Politieke karaktermoord'

Politiek

BUSSUM - Oud-burgemeester Henk Heijman heeft de laatste tijd slecht geslapen van alle commotie rondom zijn persoon. Hij spreekt van smaad, laster en politieke karaktermoord. Deze week verbreekt hij de mediastilte en blikt hij terug op de aantijgingen, het onderzoek van de provincie en zijn eigen rol. Hij vindt vooral dat hij disproportioneel is afgestraft, zo vertelt hij deze week tegen het BussumsNieuws.

Heijman trad afgelopen zomer af. Het begon met vragen over zijn woonplaats en een stapel bonnetjes. Een reeks incidenten kostte Henk Heijman de kop als burgemeester van Bussum. Uit onderzoek bleek dat hij geen grote fouten had gemaakt, maar hooguit slordig was. Toch bleef hij niet aan als burgemeester, zijn geloofwaardigheid was te veel beschadigd. "Op een gegeven moment was er geen houden meer aan. Ik ontkende de beschuldigingen uiteraard, maar toen was het kwaad al geschied. Zo schreef de Telegraaf allemaal valse beschuldigingen over 'dubbele woonlasten' die ik nooit heb opgevoerd. De zaak werd aanhangig gemaakt door Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij. Zij hebben geruchten verspreid waardoor ik de kop van Jut werd." Heijman vindt dat hij weinig steun heeft gehad aan sommige raadsleden die de situatie kenden en volgens hem gewoon toekeken of de andere kant op keken. "Ik stond er alleen voor en dat was wel eenzaam."

Aanval op Hart voor Bussum en GOP
Hij richt vooral zijn pijlen op Hart voor Bussum en de Gooise Ouderenpartij, de partijen die de vergoedingen van Heijman toch maar mooi aan de kaak stelden. Heijman kan er geen waardering voor opbrengen: integendeel, hij spreekt van een persoonlijke aanval.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant