Afbeelding

50PLUS doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

BUSSUM - De politieke partij 50PLUS laat weten dat ze meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gooise Meren. Zaterdag werd het besluit genomen door de partij die al zitting heeft in de Eerste en Tweede Kamer en in Provinciale Staten. 

50Plus laat in een persbericht weten dat ze de afgelopen jaren bewust niet meededen aan gemeenteraadsverkiezingen. "Maar onder druk van de leden gaat het hoofdbestuur nu de mogelijkheden na. Met name het feit dat de gemeenten er steeds meer taken bij krijgen op het gebied van de ouderen zoals de zorg, is reden om dit opnieuw te overwegen. Ook telt dat de lokale partijen het in Naarden en Muiden hebben laten afweten en niet meedoen. De verkiezingen op 18 november zouden gezien kunnen worden als een mogelijke proef. De leden in Bussum, Naarden en Muiden hebben zich voor deelname uitgesproken."

Fractievoorzitter Jan Nagel van de Eerste Kamer laat weten dat de komende twee weken wordt gewerkt aan de kandidatenlijst en het partijprogramma. Ze zien de Gooise Ouderen Partij, die ook meedoet aan de verkiezingen, niet als concurrent maar als aanvulling. "De GOP opereert alleen in Bussum, wij in de hele Gooise Meren. Daarnaast hebben we connecties in de provincie en in Den Haag. We onderscheiden ons dus zeker van de GOP en zullen elkaar eerder aanvullen dan beconcurreren."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief