Afbeelding

Trots op Nederland gaat meedoen aan verkiezingen

Politiek

BUSSUM - Trots op Nederland gaat meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Gooise Meren. Tenminste, dat is plan. Maar er zijn nog geen lokale standpunten en wie er op de lijst komt is nog geheim.

Trots op Nederland laat weten al enkele capabele raadsleden op het oog te hebben. "We hebben al langer enkele Bussumse leden, maar we hopen dat nog meer mensen ons komen versterken. We hebben ook al een lijsttrekker op het oog, dus dat gaat goed komen", zegt TON-woordvoerder Jacob Muijs.

Met de burgers
Inhoudelijke standpunten voor het lokale partijprogramma heeft Trots op Nederland nog niet. "Daar wordt nog aan gewerkt. We hopen dat programma samen met de inwoners te gaan maken. We zetten de burger centraal. Inwoners van Gooise Meren mogen Trots op Nederland vertellen hoe ze over bepaalde punten denken en wat er allemaal beter kan. Daar gaan we dan mee aan de slag."Medewerkers van Trots op Nederland zullen hiervoor de komende weken de straat op gaan om leden te werven en te werken aan het programma. "Bussum, Naarden en Muiden zullen nog veel van ons horen", stelt Muijs.

Meer gemeenten
Trots op Nederland werd acht jaar geleden opgezet door oud-minister Rita Verdonk en kent al enkele lokale fracties. De partij heeft plannen om in meerdere gemeenten die gaan fuseren mee te doen aan de zogenoemde 'herindelingsverkiezingen'.
Op landelijk en provinciaal niveau wordt Trots op Nederland momenteel niet vertegenwoordigd.

Naast Trots op Nederland zijn er nog geen andere nieuwkomers bekend die zich verkiesbaar zullen stellen. De verkiezingen voor de fusiegemeente Gooise Meren zijn nog dit jaar, op woensdag 18 november 2015.

Uit de krant