Afbeelding

Noord-Holland: snel meer bekend over burgemeester

Politiek

BUSSUM - Er moet snel meer bekend worden over een eventuele opvolger van de vertrokken burgemeester Henk Heijman. Dat laat een woordvoerder van de provincie Noord-Holland weten. 

Er bestaat een grote kans dat er een waarnemend burgemeester wordt aangesteld, maar daar moet nog over gesproken worden. "We verwachten snel om tafel te gaan met de Bussumse fractievoorzitters om te bespreken hoe het nu verder moet. Dan wordt er meer bekend. Normaal gesproken wordt ervoor gekozen om een waarnemend burgemeester aan te stellen. Over enkele weken weten we daar meer over", laat een woordvoerder van de provincie weten. 

De taken van burgemeester Henk Heijman worden vooralsnog waargenomen door locoburgemeester Adriana van den Berg. Dat deed ze al enkele weken. 

Meerdere burgemeesters
Er gaat hoe dan ook nog veel gebeuren qua burgemeesters. Als Bussum vanaf komend jaar één gemeente vormt met Naarden en Muiden komt er eerst een waarnemend burgemeester. De nieuwe gemeenteraad van de gemeente Gooise Meren gaat vervolgens aan de slag om de eerste vaste burgemeester van de gemeente te selecteren. Het zou dus goed kunnen dat Bussumers het komende jaar met 3 verschillende burgemeesters te maken krijgen. 

Uit de krant