Afbeelding
Update

Raadsleden: verrast, maar respect voor keuze burgemeester

Politiek

BUSSUM - De gemeenteraad van Bussum reageert verrast op de stap van burgemeester Henk Heijman om ontslag te nemen, maar heeft er wel respect voor. Dat leert een rondgang langs raadsleden. 

De burgemeester maakte eerder vandaag bekend op te stappen als burgemeester van Bussum, na een langslepende rel. "Dat moment zat er wel aan te komen en was zeker de laatste weken onvermijdelijk", reageert VVD'er Alexander Luijten. Marieke Munneke Smeets van Hart voor Bussum noemt de stap van de burgemeester 'een verstandige keuze'. 

Enkelen verrast
Enkele raadsleden werden vandaag toch nog verrast, vooral vanwege het moment waarop de burgemeester opstapt. "We hadden verwacht dat er pas na het onderzoek meer bekend zou worden. Dat de burgemeester nu al opstapt heeft ons toch wel een beetje verrast", zegt Loek Schmidt van D66. 

Belang van Bussum
De raadsleden zeggen respect te hebben voor de stap van de burgemeester. "Vooral omdat de burgemeester denkt aan het belang van Bussum", zeggen onder meer Lodewijk Zweers van het CDA en Tony van Waveren van de PvdA.

Toekomst
De raadsleden verwachten dat er snel meer bekend wordt over de toekomst. Ze verwachten dat ervoor gekozen wordt om een waarnemend burgemeester aan te stellen het komende half jaar. 

Uit de krant