Afbeelding

Wethouder: 'Geen harde tegenvallers voor Gooise Meren'

Politiek

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren moet straks nog 3 miljoen euro bezuinigen op een begroting van 120 miljoen euro. Dat stelt de Naarder wethouder Marcel Adriani. Deze maand wordt de startnota besproken, een soort aanzet tot de eerste begroting van de gemeente. 

De gemeente moet vanaf komend jaar nog wel besparen, maar er staan geen harde tegenvallers op de rol. Het tekort op de balans loopt de komende jaren structureel op tot 7,3 miljoen euro over 4 jaar. Er moeten maatregelen genomen worden om dat tekort weg te werken. Dat wordt onder meer gedaan door te besparen op het ambtenarenapparaat; er verdwijnen ongeveer 50 fulltime arbeidsplaatsen.

Gemeenteraad moet keuzes maken
Met de te bezuinigen 3 miljoen euro moet de gemeenteraad van de gemeente straks aan de slag. "Dat is te overzien, je komt met kleine maatregelen al heel ver. Je kunt bijvoorbeeld het beheer van drie sportparken vanaf één locatie doen", zegt Adriani. 

Woonlasten op niveau Bussum
Zoals het er nu voorstaat wordt voor de hele gemeente straks het ozb-tarief van Bussum gehanteerd. Dat heeft als voordeel dat Bussumers niet opeens meer hoeven te betalen en dat Naarders en Muiders er straks op vooruit gaan. De gemeenteraden moeten echter nog hun zegje doen over dat plan. Dat gebeurt deze maand als de gehele startnota wordt besproken. Ook andere belastingen worden gelijk getrokken. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant