Afbeelding

Hooijmaijers-onderzoeker neemt burgemeester onder de loep

Politiek

BUSSUM - Hoogleraar Marcel Pheijffer gaat het onderzoek naar burgemeester Henk Heijman doen. Dat laat de provincie Noord-Holland weten. 

Pheijffer was eerder een van de onderzoekers van het geruchtmakende onderzoek naar de van corruptie verdacht ex-Gedeputeerde Ton Hooijmaijers (operatie Schoon Schip). Daarnaast deed de hoogleraar namens gemeenten en provincie onderzoeken naar schandalen rond wethouders van de gemeenten Alkmaar en Heemstede. 

Onderzoek duurt een maand
Het onderzoek naar de burgemeester gaat ongeveer een maand duren. Er wordt onderzoek gedaan naar de woonsituatie van de burgemeester, de rechtmatigheid van declaraties en vergoedingen en communicatie daarover met betrokkenen. 

Rapport eerst naar burgemeester, dan naar raad
Als Pheijffer het onderzoek heeft afgerond, gaat het rapport daarover eerst naar de burgemeester en Commissaris van de Koning Johan Remkes. Deze bespreken het rapport dan met elkaar. Daarna wordt het rapport doorgestuurd aan de fractievoorzitters en de gemeenteraad. Weer later zal het rapport door de gemeenteraad worden besproken. 

Uit de krant