Raad wacht onderzoek belangstellend af

Politiek

BUSSUM - De Bussumse gemeenteraad wacht belangstellend af wat het onderzoek naar burgemeester Henk Heijman oplevert. Dat leert een rondvraag.

Alle raadsleden laten weten achter de keuze te staan om de hele kwestie rond de burgemeester eens goed te onderzoeken door een extern bureau. "Het onderzoek moet antwoorden geven op vele vragen. Als de feiten straks op tafel liggen, kunnen we conclusies trekken en bedenken hoe het verder moet", reageert de raad.

Maand onderzoek lang
Het onderzoek gaat een maand duren. "Best lang", zo reageren onder meer VVD en D66. "We hopen dat het onderzoek goed wordt gedaan, maar hoe sneller we resultaat hebben hoe beter."

Onderzoek naar Bussumse werkwijze
Hart voor Bussum en de GOP hopen vooral dat het onderzoek verder gaat dan de burgemeester alleen. "We hopen dat de hele 'Bussumse werkwijze' eens onder de loep genomen wordt. Het komt nu wel eens voor dat de fractievoorzitters samen bepaalde punten afhandelen, maar dat moet de gemeenteraad gewoon doen. Alles helder en transparant, geen achterkamertjes. We hebben dat punt samen met Hart voor Bussum aan de kaak gesteld. We hopen van harte dat het straks beter gaat."

Lees morgen alle reacties in het BussumsNieuws.

Uit de krant