Afbeelding

Welk lot treft burgemeester Heijman?

Politiek

BUSSUM - Het wordt komende week erop of eronder voor burgemeester Henk Heijman. Alles gaat om de vraag: mag de burgemeester verder besturen, stuurt de gemeenteraad hem weg of stapt Heijman zelf op?

Het zal zeker tot en met woensdag nog wel spannend worden. De burgemeester lag eerder deze week onder vuur. Alles heeft te maken met het woon- en declaratiegedrag van de burgemeester. Volgens een deel van de gemeenteraad heeft de burgemeester de afgelopen jaren onterecht vergoedingen ontvangen om kosten te dekken. Het zou onder meer gaan om kosten vanwege dubbele woonlasten vanwege een onverkoopbaar koophuis. Deze week bleek dat 'koophuis' een huurhuis. Daarnaast zou het gaan om een pensionvergoeding. Op dat geld kunnen burgemeesters aanspraak maken als ze vanwege hun werk kosten als hotelkosten maken. 

Raadsleden 'not amused'
Raadsleden bleken deze week 'not amused'. Het steekt de gemeenteraad vooral dat de burgemeester hen niet of verkeerd heeft voorgelicht. 

Woensdag weer gesprekken
Veel zal komende week afhangen van de antwoorden van de burgemeester zelf. De gemeenteraad heeft afgelopen woensdag nogmaals een reeks vragen aan hem gesteld over de hele zaak. De burgemeester moet daar nog voor woensdag antwoord op geven. De raadsleden praten dan verder over het lot van de burgemeester. 

Uit de krant